Ventilerend traagschuim hoofdkussen “Fresco”

Talalay latex hoofdkussen Allegro
februari 13, 2016
Traagschuim hoofdkussen Coda
februari 13, 2016

Dit ventilerend traagschuim hoofdkussen heeft een schouderuitsparing aan de voorzijde. Deze uitsparing is recht uitgesneden. Het hoofdkussen geeft hierdoor een perfecte aansluiting in de nekholte tijdens de zijligging. En als je op de zij ligt is toch niets belangrijker dan dat de nekholte comfortabel wordt opgevuld? Maar ook als je op de rug wilt liggen biedt dit kussen de oplossing. De achterzijde van het kussen kent geen uitsparing en is afgerond. Hierdoor krijg je een minder progressieve ondersteuning. In een handomdraai kun je jouw kussen een totaal ander comfort laten bieden. Kortom het ventilerend traagschuim hoofdkussen “Fresco” heeft aan alle kanten een functie. Je kunt het hoofdkussen door de vormgeving aan alle kanten beslapen.

Ruimte voor de oorschelp

Het middenvlak van het hoofdkussen is iets verzonken. Je krijgt hierdoor geen onnodige tegendruk op het hoofd. Bovendien krijgt de oorschelp ruimte omdat het middelste gedeelte iets lager ligt dan de voor- en achterzijde.

AM Traagschuim

Mindfoam is de benaming die wij het materiaal hebben gegeven. Het is een lazy foam (traagschuim)  dat voorzien is van ventilatiekanalen. Hierdoor kan het geproduceerde lichaamsvocht goed worden weggewerkt. Ook zal je een licht verkoelend effect ervaren. Zodra je druk op het schuim uitoefent zal het schuim werken als een blaasbalg. Het traagschuim reageert op druk. Ook de temperatuur is enigszins van invloed op het materiaal. In tegenstelling tot sommige traagschuim- kwaliteiten  reageert dit foam snel op verandering van slaaphouding. Als je op dit kussen ligt ervaar je een aangenaam en geborgen gevoel omdat het materiaal zich aanpast.. Je kunt een soepele ondersteuning verwachten.

Welke keuze?

Natuurlijk zijn er factoren die van invloed zijn op wat voor jou de beste keuze is. Zo zal de breedte van jouw schouders en de stevigheid van jouw matras bepalend zijn. Het ventilerend traagschuim hoofdkussen is leverbaar in 3 hoogtes. De 9cm uitvoering is voor smalle schouders. De 11 cm voor gemiddeld brede schouders. De 13 cm variant is voor breed geschouderde mensen. Welke hoogte de juiste keuze is? Vraag altijd jouw slaapadviseur om een goed advies. Zij zijn er voor om je te helpen de juiste keuze te maken. 

De tijk

De luxe dubbel-doeks-hoes noemen we ook wel de tijk. Deze tijk voelt zeer soepel aan en is wasbaar op 40°C. Altijd makkelijk dat je het hoesje van je kussen gemakkelijk kunt reinigen en hierdoor weer op een fris kussen kunt slapen. Doordat de rits op de lange zijde is geplaatst is het afhalen van het tijkje werkelijk een fluitje van een cent.

  • Goede ventilatie
  • Druk verlagend
  • 4-zijdig beslaapbaar
  • Geschikt voor rug- en zijslapers
  • Afneembare hoes wasbaar op 40°C.