Natuurlatex bestaat uit de melkachtige vloeistof.  Deze vloeistof zijn de melksappen van de latexboom Hevea Brasiliënsis. Oorspronkelijk groeit deze boom in Brazilië maar tegenwoordig ook in Azië, bijvoorbeeld in Thailand, Indonesië en Maleisië. Net onder de bast van de rubberboom, stroomt de latex in een soort aders, die als een spiraal om de stam heen draaien. Men snijdt de ader in de lengte door en hangt er een bakje onder. Hierin vangt men de melksappen op. Hierna wordt de latex getransporteerd naar de fabrikant die het vloeibare materiaal verder bewerkt.

Het proces

Het vloeibare natuurlatex wordt gebakken totdat er een vaste vorm ontstaat. In dit proces giet men het vloeibare materiaal in een mal die voorzien is van stiften. Dit zijn metalen pennen die men verwarmt. Op deze wijze bereikt het latex de vaste vorm. Deze pennen geven  vulkanisatiekanalen als resultaat. Deze kanalen die hierdoor in het vaste latex overblijven functioneren tevens als ventilatiekanalen. De grootte van de kanalen is ook van invloed op de stevigheid. In het Vivente en Inventio hoofdkussen zijn grotere en kleinere kanalen verwerkt om meer stevigheid bij bijvoorbeeld de neksteun te bereiken.

Anti-Allergie

Natuurlatex heeft een antibacteriële- en schimmelwerende werking. Het is een hygiënisch materiaal en uitermate geschikt voor mensen die een allergie hebben ontwikkeld.

Elastisch karakter

Natuurlatex kenmerkt zich door de enorme elasticiteit. Het voelt daardoor zeer comfortabel aan. Het aanpassingsvermogen is heel hoog. Ook het vermogen tot steun is aanwezig. Naarmate je het materiaal meer indrukt zal er meer weerstand ontstaan. 

Om de AM kussens het meest fantastische comfort mee te geven, is gebruik gemaakt van de beste grondstoffen. De latex productie vindt plaats binnen de grenzen van Europa.

Hier ziet u een een overzicht van alle AM Products hoofdkussens met een natuurlatex kern.