Dons latex hoofdkussen Inventio Deluxe

Dons hoofdkussen Nobile
november 22, 2016
Ergonomisch Spirolux hoofdkussen Zamba
september 6, 2022

Het “Inventio de Luxe” kussen is een unieke combinatie van materialen die de natuur ons levert. De buitenhoes van het kussen is aan één zijde gevuld met een Premium kwaliteit dons (klasse 1). De buitenhoes is gemaakt van 100% Mako katoen Twill kwaliteit en voelt werkelijk fluweelzacht aan. Met een dons-percentage van 90% en de enorme vulkracht van deze dons-kwaliteit is een luxueus slaapcomfort gegarandeerd. De Inventio kern die in het kussen is aangebracht is gemaakt van natuurlatex. Natuurlatex heeft een enorme elasticiteit en een blijvende veerkracht waardoor dit dons kussen niet door het dode punt heen gedrukt kan worden. De Inventio Latex kern biedt een unieke nekondersteuning. Hoe je dit kussen ook draait of keert, het hoofdkussen geeft altijd hetzelfde comfort en dezelfde ondersteuning. Wel zo fijn wil jij echt aan uitrusten toekomen. Aan beide zijden heeft dit hoofdkussen een schouderuitsparing. Een uitsparing die hoger is dan het midden-vlak van het hoofdkussen. Hierdoor krijgt de oorschelp ruimte tijdens de zijligging. Bovendien biedt dit een comfortabele ondersteuning van de nekholte.

Ook is de latex bij de schouderuitsparingen iets steviger dan het midden-vlak. Je ligt dus met het hoofd iets in het kussen terwijl je alle ondersteuning ervaart die je nodig hebt, De dieptemaat van het kussen is 40 cm. Je ligt dus tijdens het slapen met de schouder precies in de schoudercomfortzone van de betere slaapsystemen.

Bovendien zijn de ventilerende eigenschappen van natuurlatex maar door weinig materialen te evenaren. In dit AM kussen is het rijke comfort van dons met de actieve steun van latex gecombineerd. De achterzijde van het kussen geeft een koel effect omdat de katoen direct over de natuurlatex is geplaatst. Ook voelt de achterzijde van het kussen iets steviger aan vanwege het ontbreken van de donslaag. Het kussen is geschikt voor zowel rug- als zij-slapers; leverbaar in kerndikte van 9, 12 en 14 cm. De met dons gevulde hoes is wasbaar tot 60 graden Celcius.

Jouw slaapadviseur geeft graag een goed persoonlijk advies.

  • Veerkrachtig
  • Goede ventilatie
  • Ergonomisch gevormd
  • Geschikt voor rug- en zijslapers
  • Afneembare hoes wasbaar op 60°C.